Nacionalni kviz za poticanje čitanja “Do baštine na krilima mašte”

PRAVILA KVIZA

UPUTE ZA RJEŠAVANJE 
Nacionalni kviz za poticanje čitanja organizira se u Mjesecu hrvatske knjige, a rješavaju ga djeca u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore.
Pročitaj odabrane knjige i pogledaj online izvore ponuđene za kviz da bi mogao/mogla odgovarati na pitanja.
Kviz možeš po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Slijedi upute uz pitanja i ispunjavaj pažljivo jer kviz možeš poslati samo jedanput!
Kviz možeš poslati s bilo kojeg računala, no obavezno navedi ime svoje narodne ili školske knjižnice kako bi mogao/mogla sudjelovati u izvlačenju. Upitnici u kojima nije navedeno ime knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika. Obrati se za pomoć svom knjižničaru.
Upitnici se šalju najkasnije do 26. 10. 2018. godine.

IZBOR I OBJAVA POBJEDNIKA 
Svi točno popunjeni upitnici s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano krajem listopada 2018. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu. Iz svake narodne i školske knjižnice izvlači se jedan pobjednik.

Popis pobjednika bit će objavljen na mrežnoj stranici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja od početka studenoga 2018. godine. Odgovore na sva pitanja kao i obavijesti o pobjednicima moći će se dobiti i na telefonskim brojevima Odjela za djecu i mladež 01 4694 370 i Hrvatskog centra za dječju knjigu 01 4694 376.

NAGRADE I ZAVRŠNA SVEČANOST 
Završna svečanost održat će se u četvrtak 15. 11. 2018. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagrebu, uz prigodan program. Pozivaju se svi pobjednici da dođu na završnu svečanost u pratnji svojih knjižničara. Bit će organizirano javno izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada.

Za ovogodišnji kviz pregledaj ponuđene knjige i online izvore

Nena Lončar: Sve o Evi
Snježana Babić Višnjić: Andautonac
Melita Rundek: Letači srebrnih krila

Organizatori:
KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
• Hrvatski centar za dječju knjigu
• Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom

Accessibility Toolbar